Monday, September 30, 2013

URADI SAMA- Serum za rast trepavica i obrva- Nega lepote kod kuće

U nekom periodu, pre godinu i po dana, primetila sam da mi je veliki broj trepavica nestao za kratko vreme i, blago rečeno, bila sam paranoična! To se nekako poklopilo sa periodom kada sam koristila maskaru brenda koji ne bih da pominjem i samo znam da ju je bilo užasno teško skinuti, pa sam često bila gruba prema svojim trepavicama. Takođe, svakodnevno uvijam trepavice i dešava mi se da, u brzini, uvijačem za trepavice uštinem kapak i iščupam po koju trepavicu. Moguće da je uzrok bilo nešto sasvim drugo, no nebitno... Trebalo mi je nešto što će mi pomoći da mi se trepavice brzo regenerišu. 
U poslednje vreme gotovo svaki premium brend ima svoju liniju preparata za rast trepavica ali u to vreme nisam našla preterano pozitivne povratne informacije korisnika o toj vrsti proizvoda.

Sve naravno znamo da je tradicionalno upotreba ulja, posebno maslinovog, dobra za regeneraciju trepavica... Međutim, kada bih koristila samo ulje, nikada nisam dobijala neki primetne rezultate.
Na nekom sajtu sam tada pronašla kako uraditi domaći tretman za rast trepavica, i dala sam mu šansu.
Ukoliko ne biste da odmah date svoje dragocene parice na MAC ili Urban Decay, koje je prvenstveno teško nabaviti kod nas, prvo pokušajte ovaj tretman za rast trepavica.
Trepavice se regenerišu na svakih 4 do 8 nedelja, tako i već posle 2 do 3 nedelje je moguće videti da li serum za rast trepavica deluje.
Ja sam ovaj tretman za rast trepavica koristila i za obrve (s obzirom da su ove vrste dlačica lica slične po građi i finoći), jer sam želela da im promenim oblik, i nikako nisu uspevale da porastu sa strane, gde su godinama bile uklanjane.


Za domaći serum za rast trepavica će vam trebati:  1. Oko 20 ml ricinusovog ulja,  

 
Ricinusovo ulje, dostupno u svakoj apoteci

2. Kora jednog limuna3. Sterilna posudica sa poklopcem u kome ćete čuvati serum za rast trepavica.

Priprema tretmana za rast trepavica:

1. Uzmite jedan svež limun i oljuštite koricu, toliko da iseckana može stati u kafenu kašičicu,
2. Iseckajte koricu na sitne komadiće, 
3. Ostavite komadiće korice limuna da se osuše na vazduhu, par sati... 

Osušite iseckanu koru limuna


4. Stavite osušene korice limuna u sterilnu posudicu sa poklopcem u koju ste nasuli 20ml ricinusovog ulja,  
 
Pirprema seruma za rast trepavica

5. Ostavite da odstoji min. 72 sata a maksimalno 5 dana.
6. Izvadite korice limuna iz rastvora i počnite sa upotrebom!

Nanošenje. Uveče, nakon temeljnog skidanja šminke, nanesite serum za rast trepavica. Nemojte ga nanositi tuferom na ceo kapak! Ne želite da ustanete ujutru sa naduvenim kapcima, što se često dešava kada ih opteretite velikom količinom vlage tokom noći. Umesto toga, nanesite serum za rast trepavica higijenskim štapićem (za uši) direktno na koren trepavica i dlačica obrva. Ne preterujte sa količinom. Nema potrebe. Takođe možete koristiti i temeljno očišćenu, staru četkicu od maskare. Mora biti sasvim očišćena od ostataka maskare i nakon svake upotrebe seruma za rast trepavica operite je, kako biste izbegli kontaminiranje seruma bakterijama sa lica. 
Nanesite serum za rast trepavica precizno na koren


Meni je ovo jako pomoglo, već nakon 3 nedelje sam primetila da se trepavice regenerišu. Najviše sam se iznenadila za obrve. Bukvalno su mi izrasle dečačke obrve, pa sam opet morala da ih tanjim!
P.S. Ukoliko imate bilo kakvu očnu infekciju ili alergijsku reakciju na neku od komponenti, nemojte isprobavati ovaj tertman!
Jedno je sigurno, ovaj serum za rast trepavica je 100 % prirodan, za razliku od brda hemikalija u lepoj ambalaži koje će vam ponuditit neke kozmetičke kuće!