Wednesday, November 6, 2013

LUXE kolekcija senki za oči. Varijanta COCOA COUTURE (Avon)


 Široko dostupni kozmetički brendovi kod nas uglavnom nude senke za oči sa dosta sedefa/ šljokica (uobičajen trik, proizvodnja senke je jeftinija kada štedite na pigmentu- 1 % je pigment a ostalo su reflektujuće komponente!). Svetlucave senke su lepe na svoj način, ali su po malo problematične za nošenje. Tek poslednjih godina sam primetila da neki od široko dostupni brendovi imaju linije senki sa mat finišom. Međutim, često nisu dovoljno fine, deluju „brašnasto“ i teško se nanose ili kratkotrajno ostaju na kapku. RIMMEL London, moram da priznam, ima jako fine i trajne mat senke (one u individualnom pakovanju) koje se fantastično kombinuju sa senkama drugih brendova.

LUXE senke dolaze kao male palete sa 5 kombinacija nijansi u sebi.

Postoje sledeće varijante LUXE paleta: Sofisticated Violets, Glamorous Roses, Chambray Blues,  Black Tie i Cocoa Couture.

Cena. Standardna cena palete je 1149 din. / 10 €.

Ambalaža. Paleta je četvratastog oblika, zlatne boje pakovanja. Nijanse senki su postavljene tako što 4 nijanse okružuju jednu centralnu. U paleti se nalazi i dvostruki sunđerasti aplikator. Unutrašnja strana poklopca palete ima ogledalo. 
LUXE linija paleta senki, #Cocoa Couture
Završnica. Cocoa Couture  varijanta iz LUXE kolekcije senki se sastoji od 3 potpuno mat senke, jedne polu - mat (primetan je diskretan sedefasti odsjaj pod jačom svetlošću) i jedne svetlucave, intenzivno pigmentisane nijanse. Nisam sigurna kako ih AVON kompanija opisuje, ali ja ih tako razvrstavam po završnici.Cocoa Couture varijanta sadrži sledeću kombinaciju nijansi:
1. Nijansa postavljena po gornjoj horizontali palete je bež/ antička bela. Veoma je neutralna i ostavlja nežan trag. Dobra je kao podloga za ostale senke iz palete. S’ obzirom da ne volim da na sebi koristim podlogu za senku, prvo nanesem malo dugotrajnog pudera na kapak a zatim preko nanesem tanak sloj ove nijanse. To potpuno obezbeđuje trajnost senki za čitav dan (u mom slučaju). Pruža nežan, prirodan akcenat predela ispod obrva,  
2. Donja horizontalna nijansa je mlečno- karamel boja. Veoma je diskretna, neutralna, „hladna“ (uslovno rečeno) braon nijansa. Nema ni malo primesa žutih ili narandžastih tonova u sebi (možda malo crvenih). To ovu nijansu čini vrlo posebnom, jer neke braon senke na koži izgledaju narandžasto. Diskretno je sedefasta. Izvanredno je šik i lepa je nanešena na ceo pokretni deo kapka ili kao nijansa za konturisanje za dnevni makeup. Ja je kosristim i  za obrve, iako ima blag odsjaj,
3. Nijansa postavljena po desnoj vertikali palete je kakao - braon. Potpuno je mat i pruža vrlo intenzivan trag (najintenzivniji od svih ostalih u paleti). Najbolja je kao akcentna konturna nijansa ili se može naneti uglastom četkicom duž linije trepavica za definiciju oka. Suvom ili mokrom uglastom četkicom za definiciju oka možete iscrtati liniju poput ajlajenra (efekat traje oko 4 sata). Ako ste tamna brineta, odlična je za popunjavanje obrva,  
4. Po levoj vertikali palete se nalazi maslinasto - zelena nijansa. Ima svetlucav ali veoma pigmentisan trag. Ima diskretnih primesa sive u sebi. Lepo pristaje crvenokosim damama, nanešena na pokretni deo kapka i oivičena nekom od braon nijansi iz palete.
5. U centru palete je koralno ružičasta, mat nijansa. Deluje veoma intenzivno, međutim, nanešena na kožu daje relativno nežan, kajsija-  ružičast trag. Dobra je kao akcentna boja, jer ponekad braon smokey eye može delovati malo beživotno. Zato je lepo dodati je u minimalnoj količini na samu spoljašnju ivicu konturne nijanse. Možete i da je pomešate (najbolje na nadlanici) sa nekom od dve postojeće braon nijanse i zatim nanesete na kapke, da biste dobili nešto „življu“ braon nijansu. 


 #Cocoa Couture (s’ leva na desno): 1. karamel – braon, 2. koralno - ružičasta, 3. maslinasto – zelena, 4. kakao – braon i 5. antička bela (jedva primetna)

Nanošenje. Kao i sve mat i polu - mat senke, najbolje je nanositi ih četkicom sa zaobljenim vrhom za definiciju oka. Ne bih preporučila nanošenje sunđerastim aplikatorom, jer bi delovalo jako grubo i nesofisticirano. Ako to ipak radite, obavezno razmekšajte graničnu liniju senke četkicom. Ovim senkama se lako izvlače precizne linije, što nije tako čest slučaj sa nešto jeftinijim brendovima.


Kombinovanje sa senkama drugih brendova. LUXE senke je najbolje koristiti zasebno. Primećujem da se uglavnom ne mešaju dobro sa senkama drugih brendova (sem možda sa Rimmel- om). Ako ih kombinujete sa mat senkama druge marke, možete imati problema sa ravnomernim nanošenjem. Isto je i sa svetlucavim senkama drugih kozmetičkih marki. Primećujem da često dolazi do ivičnog razdvajanja i sakupljanja na kapku.

Kvalitet traga. U zavisnosti od nanešene količine, ove senke daju nežan do srednje jak trag (nisu kao MAC, da se razumemo). Smatram da daju sasvim dovoljan trag za nežnu definiciju tokom dana, a nanešene u par slojeva su dovoljne za intenzivniju, večernju šminku. 

#Cocoa Couture: antičko - bela nijansa ispod obrva i na unutrašnjoj strani kapka, karamel - braon kao konturna nijansa i kakao - braon nijansa duž linije trepavica (nemam maskaru)

Trajnost senki. Ove senke veoma malo menjaju izgled od trenutka kada ih nanesete do trenutka uklanjanja. Sigurno mogu ostati na oku bar 6 - 8 sati. Ako imate spuštene kapke ili vam se znoje kapci, ipak ih osigurajte podlogom za senku.

Cocoa Couture varijanta senki podjednako lepo pristaje crnkama, plavušama, brinetama i crvenokosama sa nešto svetlijim i srednje svetlim tenom. Ovo je moja „go to“ paleta za dan jer mi je, zbog svoje neutralnosti, dobro pristajala dok sam bila crnka, crvenokosa i brineta! Ako vam je ten lica nešto tamniji (pogledajte sliku moje drugarice sa posta Lagani tečni puderi radi poređenja) Cocoa Couture varijanta ne deluje dovoljno efektno čak i ako je nanešena u više slojeva (sa prethodno nanešenom bazom za senku). Pošto sam protivnik prakse da se kapak „filuje“ ogromnom količinom senke radi postizanja efekta, radije bih vam preporučila da odaberete neku drugu varijantu iz LUXE kolekcije.

Nanešene u tankom sloju izgledaju veoma šik u kombinaciji sa crvenim ružem (kako koralno - crvenih tonova tako i sa ruževima dubljih tonova poput „višnje“ i boja „soka borovnice“).

Cocoa Couture set senki podjednako lepo izgledaju na crnim i plavim očima. Lepo stoje i zelenim (mada smatram da zelenookim osobama najbolje stoje „topliji“ tonovi poput boje bakra).

Trajnost palete. Moja lična LUXE paleta, uz svakodnevnu upotrebu, traje već 8 meseci (osim što sam gotovo potpuno istrošila bež nijansu). Rekla bih da je ovo veoma ekonomičan izbor.

Opšta ocena kvaliteta: dobar.

Hvala što čitate Beauttymark!