Saturday, November 23, 2013

Probajte micelarnu tečnost za čišćenje lica. L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution

Micelarne tečnosti su prisutne na tržištu već dugi niz godina, ali tek u poslednje vreme nailaze na sve veće interesovanje kupaca zbog svoje efikasnosti u uklanjanju nečistoća kao i blagom i izuzetno jednostavnom sastavu koji znatno skraćuje proces čišćenja i isključuje potrebu za tonikom

 
Šta je micelarna tečnost? Micelarna tečnost ("voda") je prvi put lansirana od strane francuskih farmaceutskih kuća (Bioderma). Sam naziv (micelarna "voda") je stručan naziv, što je inače prava retkost u svetu kozmetike, gde se uglavnom koriste popularni izrazi. Micelarna "voda" se sastoji od rastvarača (uglavnom vode) u kojoj su ravnomerno raspoređene micele - agregacije amfifilnih molekula i slobodni amfifilni molekuli u ravnotežnom odnosu. Najobičnijim jezikom to znači da micelarna tečnost sadrži molekule koji prikupljaju, rastvaraju i uklanjaju sve vrste nečistoća sa lica različitih hemijskih sastava, bilo da su one rastvorne u ulju ili vodi, nebitno.

Micelarna tečnost za čišćenje lica je našla svoju najužu primenu kod profesionalnih šminkera i gotovo svaki ozbiljan šminker je ima u svom profesionalnom kompletu. Naročito je efektno oruđe u rukama šminkera koji rade na snimanjima, modnim revijama ili sarađuju sa modnim časopisima. Ovo su veoma zahtevni poslovi i često se stvara potreba za brzim i efektnim uklanjanjem kompletne šminke ili dela šminke (recimo uklanjanje senke, a da pritom ne uklonite i podlogu, ili za uklanjanje karmina kako biste naneli novu nijansu, a ostatak šminke želite da zadržite). Pogledajte bilo koji modni časopis i primetićete da, kada se recimo radi shooting sa nekim modelom, šminka je na svakoj fotografiji različita, ili varira oko glavne teme. U tim situacijama šminker ima zadatak da u kratkom vremenskom periodu transformiše izgled modela (poznate ličnosti, nebitno) tako što će uklanjati i dodavati samo pojedinačne aspekte šminke. E, u ovim situacijama je micelarna tečnost pravo čudo u boci! Brzo uklanja šminku bez ikakvog razmazivanja i ostavljanja masnog traga, što bi bilo pogubno za patch up šminkanje. S’ obzirom da su gotovo po pravilu hipoalergene, gotovo da ne postoji šansa da se na koži odjednom pojavi crvenilo kao posledica brzog uklanjanja šminke. Ovo bi recimo za jednog šminkera na modnoj reviji ili televiziji bilo profesionalno samoubistvo, jer oštar objektiv kamere ne oprašta ovakve propuste a šminkeri vrlo često nemaju više od par minuta da završe šminku! 


Micelarna tečnost je idealna za potrebe brze i efikasne prepravke šminke

Omiljena je u bekstejdževima Nedelja mode
Micelarna tečnost za čišćenje lica se pokazala kao odlična u svetu profesionalne šminke i sada je sve više brendova proizvodi (Eucerin, La Roche Posay, Lancôme itd.) pa neke od njih možemo naći u bolje snabdevenim apotekama i drogerijama.


Tonik za lice ili micelarna tečnost za čišćenje lica? Odaberite sami. Po mom mišljenju, micelarna tečnost je novi, unapređeni tonik. Prvi aspekt je efikasnost micelarne tečnosti u čišćenju. Nećete sigurno čuti nekog poznatog šminkera koji srađuje sa VOGUE časopisom da koristi tonik na photo shooting - u! Micelarna tečnost ima daleko jednostavniji sastav. Okrenite poleđinu prvog tonika koji vidite u drogeriji  i neke micelarne vode i videćete. Moje mišljenje je -  što manje hemikalija u  sastavu, to boje po našu kožu. Poslednji aspekt, čini mi se da svaka komponenta koja ulazi u sastav micelarnih tečnosti nema dokazana iritantna i alergenska svojstva, jer obavezno radim svoje malo sitraživanje sastava kada kupim neki novi proizvod za negu.


L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution

Iako nisam oduševljena L’Oreal tonikom za lice iz istoimene linije, njihova micelarna tečnost za čišćenje lica ima potpuno drugu priču.

Cena ovog proizvoda je oko 500 dinara / 4,4 €.  

Dolazi u prozirnom četvrtastom pakovanju sa belim zatvaračem. Zapremine je 200 ml.

L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution. Sastav: Aqua / Water,    HEXYLENE GLYCOL, GLYCERIN, POLOXAMER 184, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, DISODIUM EDTA, POLYAMNIOPROPIL BIGUANIDE. 

Bezbojna je, prozirna i bez mirisa, jer nema dodatih parfema i boja. Ova činjenica je za mene veoma zadovoljavajuća, jer parfem je poznati iritant kože, u kozmetičkom smislu je beskoristan i jedino ima komercijalnu ulogu.

Sastav. L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution ima veoma jednostvan sastav. Baziran je na vodi i sve komponente ove tečnosti odgovaraju bezbednosnim standardima. Ni jedna od njih nije poznati iritant i alergen. Recimo, poliaminopropil biguanid, koji ulazi u sastav ove tečnosti, upotrebljava se za čišćenje i dezinfekciju kontaktnh sočiva. Dakle, veoma, veoma delikatan sastav.

L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution proizvođač preporučuje osobama sa suvom, osetljivom kožom. Moje mišljenje je da je ova tečnost pogodna za sve tipove kože. Imam normalnu do masnu kožu ali mi ovaj proizvod fantastično odgovara.

Primena. Proizvođać navodi da je L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution tečnost namenjena uklanjanju šminke. Iako to možete raditi (uklanjati šminku direktno, tuferom natopljenim ovom tečnošću na lice) moja rutina je drugačija. Ako niste u žurbi, ipak savetujem upotrebu nežnog klenzera da biste rastvorili prvi sloj šminke, a zatim tuferom natopljenim micelarnom tečnošću uklonite sve ostatke šminke sa lica. Meni uglavnom treba par tufera...


Beautymark: L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution - olovka za usne, tečni ajlajner, karmin, vodootporni puder i vodootporna senka u kremi. Uklanjanje jednim potezom uz pomoć micelarne tečnosti

Ovaj proizvod uklanja šminku, čisti pore i tonira. Ispiranje je nepotrebno. Ne peni i ne ostavlja mastan trag. Takođe, ne ostavlja kožu suvom i nadraženom, jer je izvanredno nežan. Koža izgleda čisto, sveže i zadržava svoju prirodnu hidriranost.

U početku sam bila malo skeptična prema L’Oreal - ovoj micelarnoj tečnosti. Imala sam osećaj da se radi o jeftinoj kopiji. Kada sam prvi put čistila lice ovom micelarnom tečnošu, iznenadila sam se. Lepo je uklonila šminku i koža mi nije pocrvenela. Moja koža je toliko osetljiva, da je živ indikator kvaliteta sastava nekog proizvoda. Čim mi koža lica proreaguje na neki proizvod, bilo da je klenzer, tonik ili krema za lice u pitanju - ne moram ni da proveravam sastav, znam da sigurno sadrži neku grubu hemikaliju. Sa L’Oreal micelarnom tečnošću to nije bio slučaj. Sutradan mi je lice delovalo neobično sveže iako nisam dovoljno spavala i pitala sam se zbog čega je to tako. Vremenom sam primetila da mi ova micelarna tečnost zaista odgovara. Ponavljam svoju rutinu čišćenja svakog jutra i večeri i do sada nisam imala nikakvih iritacija. L’Oreal micelarna tečnost za čišćenje lica u mom slučaju efektno sprečava pojavu bubuljica izazvanih zatvorenim porama.

Želela sam da testiram ovaj proizvod minimalno 2 nedelje pre nego podelim svoje iskustvo sa vama. Toplo preporučujem ovu micelarnu tečnost svima, pogotovu osobama sa osetljivom kožom!

4 comments:

  1. E svaka ti čast. Iako sam imala priliku da dođem u kontakt sa njima,nikada mi niko nije ovako lijepo pojasnio o ovom proizvodu. Odlično urađeno!

    ReplyDelete
  2. Imam ovu vodicu! :) i cena joj je bila pristupacna,oko 430 dinara,imam masnu kozu,i retko se sminkam,ali sa njom svako jutro i vece pre nanosenja kreme ocistim lice,nema zatezanja,crvenila,i onog bezveznog osecaja na kozi! :) Divna je,a i ti si sve lepo objasnila,bas volim da citam tvoj blog!

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.