Saturday, December 21, 2013

Nega suvih krajeva kose u zimskim mesecima: Schwarzkopf Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir


Tretmani bez ispiranja su poslednjih godina postali sastavni deo rutine nege kose skoro svake žene. Bilo da se nanose na koren radi sprečavanja opadanja ili na vrhove u ulozi zaštite kose od isušivanja i krzanјa, veoma su efektni zbog same činjenice da se ne ispiru pa time imaju produženo delovanje.

U zimskim mesecima kosa je posebno krhka jer je izložena stalnim temperaturnim variranjima (hladnoća i vetar napolju i suve i tople zatvorene prostorije unutra). U hladnom periodu godine gotovo niko ne suši kosu prirodno nakon pranja - fen za kosu je neizbežan. Da ne pominjemo aparate za ispravljanje i uvijanje kose. Unutrašnjost prostorija se zagreva, pa je u njima vazduh izuzetno suv. Kancelarija u kojoj radim se veštački dogreva. Nakon nekoliko sati boravka u njoj, primećujem da mi krajevi kose postaju izrazito suvi (kao i koža, inače). Ako pritom imate tretiranu (farbanu, blajnhanu kosu) ovi faktori mogu dodatno učiniti kosu suvom i beživotnom. U ovim situacijama je dobro imati pri ruci dobar leave in tretman za kosu (tretmani bez ispiranja) koji će služiti kao barijera između vaše kose i okolnog vazduha, onemogućavajući da kosa preterano gubi vlagu. Nus - efekat upotrebe ovih tretmana je povećan sjaj, lakše oblikovanje i rasčešljavanje kose kao i lepa, glatka završnica. 

  
Za Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir sam pročitala par preporuka na netu i rešila da ga testiram neko vreme, kako bih prenela svoje iskustvo. 

  
Schwarzkopf Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir dolazi u plastičnoj, prozirnoj ambalaži sa zlatnom pumpicom. 

Schwarzkopf Gliss hair Repair Daily Oil Elixir. Po utrošenosti se vidi da je relativno dobar! :)

Cena proizvoda je oko 650 dinara / 5,66 € (supermarket Merkator).


Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir se može upotrebljavati na više načina, u zavisnosti od efekta koji se želi postići.

1. Za zaštitu i negu može se koristiti uoči pranja kose. Treba naneti par kapi na krajeve.

2. Za intenzivnu negu i zaštitu, par kapi ulja se može naneti na vlažnu, isfrotiranu kosu a zatim osušiti uobičajeno.

3. Takođe se može upotrebljavati na suvu kosu. Nakon što se kosa osuši i oblikuje, par kapi ulja može se naneti na dlanove i njima proći nekoliko puta kroz kosu. Kosa će poprimiti sjajan i negovan izgled, a takođe se time mogu umiriti naelektrisane vlasi.

Ne bih preporučila nanošenje ovog preparata blizu korena kose. Time ćete skratiti period između dva neophodna pranja kose.

Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir - sastav: CYCLOMETHICONE, TRISILOXANE, DIMETHICONOL, HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, PARFUM, BENZYL ALCOHOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, CITRONELLOL,  LIMONENE, BENZYL SALICIYLATE, LINALOOL, ALPHA - ISOMETHYLLONONE, CITRAL, CL - 40800. 


Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir u najvećem procentu sadrži silikonsko ulje (ciklometikon), koje brzo isparava sa površine kose i služi kao rastvarač drugim, esencijalnim uljima koja ulaze u sastav ovog tretmana i koja imaju veliku moć prodiranja u kosu. Sadrži i neke surfaktante i emolijanse. U visokom procentu sadrži hranljiva ulja suncokreta i arganovo ulje. Sadrži takođe geraniol i druge terpenoide. Nažalost, u sastav ovog preparata za kosu ulaze i neke za kosu relativno štetne komponente poput alkohola, parfema, sintetičkih mirisa i limonena.

Tekstura Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir je relativno retka (gušća od recimo Avonovog tretmana sa arganovim uljem, iz iste klase). Kvalitet ulja za negu kose se ocenjuje na osnovu gustine. Smatra se da je tretman sve kvalitetniji, što je gušći (jer sadrži manje silikona, a više prirodnih ulja). 


Miris je prijatan, floralan, zahvaljujući prisustvu parfema. Na ovaj način mnoge kozmetičke kuće zavaravaju trag, jer se time prikrivaju mirisi hemije pa nismo u stanju da ocenimo da li u ruci imamo proizvod sačinjen od većeg procenta sintetičkih ili pak prirodnih komponenti.

Efekat. Bez obzira na sastav, ovaj tretman je prilično dobar za svoju cenu. Omogućava lako rasčešljavanje kose, sprečava njeno dalje oštećenje i lomljenje i generalno joj daje zdraviji izgled. Nekoliko kapi Gliss Hair Repair Daily Oil Elixir-a za kosu je sasvim dovoljno za zaštitu i negu kose u zimskim mesecima (uz uporedno koršćenje regeneratora za kosu nakon pranja).

Trajanje jednog pakovanja – za srednje dugu kosu, oko 2 meseca.

Ocena (od 1 do 5): 3.

2 comments:

  1. Za ovu namjenu koristim Balea ulje i trenutno sam prezadovoljna i nemam potrebu za mijenjanjem. Ovo ulje sam gledala i prije, možda ga kupim kad potrošim ovo :)

    ReplyDelete
  2. Baš ću probati. Hvala na preporuci. :)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.